Etichete

marți, 26 martie 2013

Forma unghiilor PREFERINTA sau TREND ?

       Forma unghiilor este unică la fel cum sunt şi amprentele unice pentru fiecare persoană. Într.adevăr pot exista unele asemănări între unghiile noastre şi unghiile altor persoane, însă ele tot unice rămân.
   Forma unghiilor este o chestiune de preferinţă şi stil personal, însă atunci când ne hotărâm forma la unghii este bine să ţinem cont de unele aspecte, la fel cum ţinem cont de construcţia si anatomia noastră atunci când ne alegem îmbrăcămintea. La fel şi în cazul unghiilor în funcţie de mărimea şi forma lor,  doar anumite forme de unghie şi doar unele culori ne avantajează.
    În imaginea de jos putem vizualiza modul în care este compusă o unghie şi părţile principale ale ei, părţi în funcţie de care putem alege
forma dorită, lungimea şi culoarea potrivită de ojă. 
           Părţile esenţiale de care este bine să ţinem cont atunci când căutăm forma corespunzătoare a unghiilor sunt: patul unghiei (locul peste care creşte unghia), şi lunula, partea albă asemănătoare cu o semilună, ce se regăseşte la baza unghiei.      Patul unghiei, denumită şi lama cornoasă poate fi lung sau mai scurt, lat sau mai îngust. Acest pat reprezintă partea cărnoasă de sub unghie, care de fapt susţine unghia la marginea liberă esterioară (vârful unghiei) şi poate avea diferite forme, în funcţie de anatomia degetului fiecărei persoane: ovală, rotundă, pătrată.     Lunula unghiei putem spune că este la fel de importantă, atunci când alegem forma unghiei. Această lunulă este partea ce delimitează rădăcina unghiei de corpul unghiei (lama cornoasă). În cazul ei, trebuie să fim atente în mod special la marginea acoperită de cuticule, linia aceasta fiind cea care trebuie analizată şi armonizată cu forma unghiei, şi care poate fi de asemenea: ovală, rotundă sau pătrată. 
CELE MAI FOLOSITE FORME DE UNGHII   
Există cinci tipuri principale de formă a unghiilor:formă ascutită ,formă ovală , formă patrată ,formă rotundă si formă oval pătrată.                            Fiecare dintre aceste forme se potrivesc pentru o anumită anatomie a degetului. 
1. UNGHIILE ASCUŢITE    
         Forma unghiilor ascuţită, este cea mai potrivită formă dacă dorim să adăugăm lungime unor degete scurte şi late. Este o formă de unghie cu aspect elegant şi elaborat. 
2. UNGHIILE OVALE 
       Forma unghiilor ovală, este o formă cât se poate de feminină, formă care se potriveşte celor mai multor tipuri de degete, atât celor având patul unghiei scurt cât şi celor care au patul unghiei lung. Mai precis forma ovală şi scurtă este potrivită celor care au patul unghiei scurt pe când forma ovală şi lungă este potrivită atunci când patul unghiei este mai lung. 
3. UNGHIILE PĂTRATE  
        Forma unghiilor pătrată, este cea mai inspirată alegere pentru degetele lungi şi subţiri.Unghiile pătrate sunt  întâlnite  cel mai des în cazul manichiurii şi a tips-urilor. Dacă patul unghiei este scurt şi lat, această formă pătrată este destul de greu de obţinut. În schimb pentru degetele care au patul unghiei lunguieţ, forma pătrată este potrivită şi foarte uşor de obţinut. 
4. UNGHIILE ROTUNDE    
           Forma rotundă este o alegere bună dacă ai unghiile scurte şi eşti o persoană dinamică, deoarece este una dintre cele mai rezistente forme, care tinde să se rupe cel mai puţin. Este o formă conservatoare care urmăreşte conturul natural al unghiei. Mărimea degetelor joacă un rol important, în sensul că pentru degetele late această formă creează aspectul unor degete mai subţiri. 
5. UNGHIILE PĂTRAT - OVALE   
     Forma unghiilor pătrat - ovală este potrivită în mod special degetelor scurte şi subţiri, sau degetelor lungi cu degete groase.  
ALTE FORME MAI MULT SAU PUTIN POPULARE
 




   FORMA UNGHIILOR ÎN FUNCŢIE DE DIMENSIUNEA DEGETELOR    
         Un alt element in functie de care putem alege forma cea mai buna a unghiei, este dimensiunea degetelor. Prin urmare, unghia pătrată arată foarte bine pe degetele înguste şi lungi, în timp ce unghiile ascuţite se potrivesc foarte bine mâinilor şi degetelor mici. Daca avem unghiile scurte, trebuie să optăm pentru o formă rotundă, care se potriveşte perfect cu degete groase dar de asemenea, scurte. O forma care se armonizează atât cu degetele groase şi scurte cât şi cu degetele lungi, este forma oval-pătrată 
        FORMA UNGHIILOR ÎN FUNCŢIE DE ASPECTUL MÂINII     Dacă avem mâinile pătrate şi degetele mai late, se potrivesc unghiile scurte, fără colţuri, urmărind linia lor naturală. Pentru mâinile mici, cu degete subţiri, merg foarte bine unghiile lungi, ovale, uşor rotunjite la vârf. Dacă degetele sunt lungi şi subţiri sau scurte şi groase, sunt recomandate unghiile de lungime medie, de formă pătrată, cu colţuri usor rotunjite.
Miniprix.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu