Etichete

vineri, 29 martie 2013

TRATAMENTE MAINI

TRATAMENTE NATURISTE UNGHII       
Problemele unghiilor apar din diferite motive, dar pot fi prevenite sau vindecate.Uneori mai trebuie sa renuntam si la unghiile cu gel si sa la ingrijim pentru ca au nevoie "sa respire" si ele :)                     Zuzy's blog TRATAMENTE NATURISTE UNGHII 
CUM PREVENIM   
     In general, deshidratarea are loc din cauza produselor de curatenie pe care le folosim in casa pentru ca ele contin chimicale daunatoare.Incearca sa le protejezi purtand manusi de cauciuc atunci


cand faci curatenie, iar dupa ce te speli pe maini maseaza usor unghiile cu o crema hidratanta. Hidratarea este foarte importanta si pentru unghii, nu numai pentru corp, incearca sa bei cat mai multa apa.Foloseste cat mai putine produse care contin acetona, deoarece aceasta ataca unghia.Pentru a ne pastra unghiile sanatoase, alimentatia are un rol foarte important. De aceea trebuie sa consumam zilnic alimente care sa contina vitamina A, B si C, acizi Omega 3 si zinc precum morcovi, seminte, nuci, legume proaspete, produse lactate si peste.    Un alt tratament pentru a trata unghiile exfoliate este utilizarea unei fiole de vitamina A uleioasa. In fiecare seara inainte de culcare se maseaza unghiile cu acest ulei. 
 ALBIREA UNGHIILOR - REMEDII
 1. Albirea unghiilor cu  suc de lamaie 
   Ingredient comun de frumusete se face astfel: intr-un bol mediu, se toarnă 1 ceasca de suc de lamaie si 1 cana de apa pura. Se înmoaie unghiile în acest amestec timp de 15 minute. Repetați acest ritual de cel puțin două ori pe săptămână pentru a vedea rezultate rapide. Dacă doriți, puteți utiliza, de asemenea, coaja de lamaie cu care frecati unghiile dvs și zona pielii din jurul unghiilor. Clătiți sucul de lamaie cu apa calda.



   2. Albirea unghiilor cu  bicarbonat de sodiu

    Știm cu toții de proprietatile de albire ale bicarbonatului de sodiu. Într-un castron se amestecă părți egale de apa și bicarbonat de sodiu. Următorul pas este de a freca amestecul pe unghii și se lasă timp de 30 minute sa actioneze.Terminati tratamentul prin clătire cu apă caldă.



   3.Albirea unghiilor cu pasta de dinti

   Pasta de dinti poate face magie cu unghiile galbene. Utilizați o periuță de dinți pentru a aplica o cantitate mica de pasta de dinti pe unghiile dvs.Puteti peria secțiunile galbene, cu o atenție deosebită pentru pielea delicata din jurul unghiilor si a cuticulelor. În final se clătește cu apă caldă.



  4..Albirea unghiilor cu praf de copt si suc de lamaie

    Praf de copt și suc de lămâie,combinația acestor două ingrediente ajuta la albirea unghiilor. Luati un castron și se amestecă 1 lingura praf de copt 1 lingura de suc de lamaie. Utilizați un tampon de bumbac pentru a aplica tratamentul numai pe unghii. 
  PREVENIREA DETERIORARII     
    Se amesteca o lingura de ulei de masline, de migdale sau de argan cu o lingura de otet de mere si se lasa unghiile la inmuiat 10 minute in fiecare seara timp de 7 zile. Acest amestec va regenera unghiile, le va intari si le va accelera cresterea. 
CUM TRATAM   
  Diversele afectiuni precum petele, exfolierea si ruperea unghiilor se trateaza atat prin tratamente cosmetice, cat si prin tratamente naturiste. Tratamentele naturiste sunt la indemana oricui si sunt mai usor de folosit. 
UNGHII EXFOLIATE 
    Unghiile se exfoliaza usor datorita modificarii compozitiei unghiei. Atunci cand unghia se deshidrateaza, legaturile se rup si unghiile devin friabile.Cred ca fiecareia dintre noi i s-a intamplat cel putin o data pana acum sa i se exfolieze unghiile.    Un tratament naturist simplu pentru regenerarea unghiilor exfoliate este amestecul a doua linguri de ulei de masline cu zeama de la o jumatate de lamaie. Cele doua ingrediente se pun pe foc, se incalzesc si apoi se inmoaie in acest mix unghiile si se lasa pana lichidul se raceste. Acest tratament se repeta in fiecare seara timp de 2 saptamani, iar apoi saptamanal. Efectele nu vor intarzia sa apara uleiul de masline are efect regenerator asupra unghiilor si nu numai.    Sucul de lamaie are de asemenea efecte benefice asupra unghiilor exfoliate ,rehidratandu-le. Daca introduci degetele o data pe saptamana intr-o lamaie taiata si le tii 10 minute, acestea vor fi hranite si vitaminizate. 
UNGHII PATATE    
     Unghiile se pateaza din cauza deficientelor de zinc din organism dar si din cauza pigmentilor prezenti in oja. Pentru a scapa de petele de pe unghii, iti recomandam urmatorul tratament naturist: amesteca o lingurita de bicarbonat de sodiu cu o lingurita de apa oxigenata si tamponeaza solutia rezultata pe unghii. Lasa-l la actionat 5-10 minute, clateste cu apa calduta si apoi aplica ulei de masline, de migdale sau de argan pentru a le hidrata.    Un alt remediu impotriva petelor albe ar fi amestecul de apa de trandafiri cu glicerina. Se pun 3 lingurite de apa de trandafiri, una de glicerina si una de zeama de lamaie si se ung unghiile cu preparatul zilnic.    Atunci cand petele sunt sub unghie sau culoarea unghiei devine palida, se datoreaza anemiei si este recomandata o alimentatie bogata in legume verzi si ficat si evitarea folosirii lacului de unghii macar pentru 10-15 zile. 
UNGHII STRIATE    
     In momentul in care pe unghie apar liniute mici paralele, denota prezenta in organism a unei infectii, intoxicatii sau a unei traume locale datorata contactului cu substante caustice. Unghia se poate trata inmuind zilnic unghiile in ulei caldut de germeni de grau. 
INTARIREA UNGHILOR    
     Pentru intarirea unghiilor si pentru cresterea accelerata se foloseste un amestec de o jumatate de lingurita de piper rosu, 10 linguri de apa fiarta si una de crema de maini. Dupa ce se raceste solutia se aplica pe unghii si se lasa un sfert de ora. Se foloseste ca masca o data pe luna.     Daca ai unghiile subtiri se recomanda sa dizolvi o jumatate de lingurita de glicerina intr-un pahar cu apa fierbinte. Dupa ce sa raceste, tine unghiile in aceasta gelatina timp de 15 minute. Acest tratament se foloseste de 3 ori pe saptamana pentru a avea rezultate.    Pentru a avea unghiile mai tari poti sa tii unghiile timp de 10 minute intr-un amestec de ulei de masline caldut cu un galbenus si o lingurita de miere, dupa care te speli cu apa calduta.Intr-un bol se mixeaza o lingura de miere cu doua galbenusuri si 3 linguri de lapte caldut. Dupa ce acest amestec a fost omogenizat bine, se lasa unghiile la inmuiat timp de 10-20 de minute, dupa care se clatesc cu apa calduta. Aceste ingrediente iti vor hidrata si hrani unghiile, facandu-le mai sanatoase si mai rezistente.    O alta varianta ar fi sa topesti 4-5 grame de ceara de albine si sa le amesteci cu un galbenus de ou, apoi toarna treptat ulei de masline pana se obtine un amestec gros care se aplica pe unghii inainte de culcare. 
STRALUCIREA UNGHIILOR    
   Pentru ca unghiile sanatoase trebuie sa aiba si luciu, exista metode naturiste si in aceasta privinta, sucul de lamaie fiind ideal pentru a da stralucire unghiei. 
 Remediu preventiv pentru mâinile crăpate
   Spălaţi-vă mâinile cu amestecul rezultat din fierberea tărâţelor în apă (în cantităţi egale).



REMEDII NATURALE PENTRU MAINI :




Remediu natural cu portocale si lamai

  Iată un tratament excelent pentru mâinile aspre şi crăpate. Într-un castron mic adăugaţi cateva felii de portocale şi câteva felii de lămâie în proporţii egale. Frecati mâinile cu amestecul de citrice, până simţiţi că a ieşit sucul din felii. Clătiţi mâinile cu apa călduţă, apoi ştergeţi cu un prosop moale.



 Remediu natural cu caise

   Se folosesc: 1/4 cană caise uscate, 1/4 cană iaurt, 1 lingură de miere.
În blender, combinaţi ingredientele de mai sus şi le mixaţi până se omogenizează. Aplicaţi masca pe mâini şi unghii şi lăsaţi-o să acţioneze timp de 20 de minute. Pentru protecţie, este recomandat să folosiţi mănuşi de plastic de unică folosinţă. Apoi, va clătiţi mâinile cu apă călduţă.



 Remediu natural cu lapte bătut

    1/2 cană lapte bătut, 1/2 cană cu apă distilată caldă, 1 linguriţă ulei de migdale
Într-un castron, amestecaţi toate ingredientele cu telul sau furculiţa. Înmuiaţi-va bine mâinile în amestecul obţinut timp de 15 minute. Apoi clătiţi-le şi uscaţi-le cu un prosop.



Remediu natural ulei de migdale

   Se folosesc: 4 linguri ulei de migdale, zeama de la 2 lămâi.
Se amestecă uleiul cu sucul de la citrice. Aplicaţi pe piele şi masaţi mâinile astfel încât preparatul de ulei să intre bine în piele. Este de asemenea bun şi ca tratament pentru erupţii cutanate, herpes, zona zoster, psoriazis şi lupus. Ajută chiar şi la albirea sau decolorarea pielii închise la culoare.



Remediu natural cu seminţe de gutui

    Seminţele de gutui, înmuiate în apa caldă, formează o loţiune calmantă pentru o piele crăpata sau fisurată.
Remediu natural cu fulgi de ovăz
    În loc de săpun, utilizaţi faină de ovăz pentru spălarea mâinilor. După ce v-aţi clătit şi şters mâinile, frecaţi-le cu faină de ovăz uscată, pentru a absorbi 
 Remediu natural cu ulei şi zeamă de lămâie
   Suc de lămâie, ulei de măsline  sau de cocos  sau ulei de germeni de grâu
Mâinile (sau picioarele) roşii, aspre şi inflamate se pot trata cu suc de lămâie. După ce le clătiţi de sucul de lămâie, masaţi mâinile cu ulei din care aveţi la îndemâna: de măsline, de cocos sau ulei de germeni de grâu.



Remediu natural cu zahăr, apă (sau ulei de măsline)

   Spălaţi-vă mâinile într-o soluţie făcută din zahăr şi apă în părţi egale. Sau, mai bine, puteţi amesteca în părţi egale zahăr şi ulei de măsline, după care masaţi mâinile cu amestecul obţinut.
umezeala.

 Remediu natural cu miere
   Mâinile uscate, crăpate pot fi vindecate prin masare dimineaţa şi seara cu miere. Lăsaţi mierea pe mâini timp de 3 minute, după care clătiţi mâinile şi le uscaţi bine.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu