Etichete

miercuri, 27 martie 2013

Quilling- ARTA HARTIEI











 












QUILLING

Quilling sau hârtie filigran este o formă de artă care implică utilizarea de benzi de hârtie pe care sunt rulate și lipite împreună pentru a crea modele decorative. Lucrarea este înfășurat în jurul valorii de o pană pentru a crea o forma de bobina de bază. Lucrarea este apoi lipit la vârful și aceste bobine în formă de flori sunt aranjate pentru a forma, frunze, și modele diverse ornamentale similare fierărie.

    In timpul Renasterii, călugărițe franceze și italiene și călugări utilizate quilling pentru a decora copertele de carte și obiecte de cult. Lucrarea a fost cel mai frecvent utilizate benzi de hârtie tăiate de la marginile aurite de cărți. Aceste benzi de hârtie aurite au fost apoi laminate pentru a crea forme quilled. Quilling imitat adesea fierărie original al zilei.

     În secolul 18, quilling a devenit popular în Europa, unde doamnele blânde de calitate ("doamnele de petrecere a timpului liber"), practicat de artă. Acesta a fost unul dintre puținele lucruri ar putea face doamnelor care a fost gândit nu prea impozitarea pentru mintea lor sau dispoziții blând. Quilling, de asemenea, răspândit în America și există câteva exemple din vremurile coloniale.



    Multe lucrări de artă quilled pot fi găsite pe dulapuri și standuri, panouri Cribbage, poșete de damă, o gamă largă de ambele imagini și de rame, coșuri de muncă, caddies ceai, steme și roller-coastere de vin. Cutiile de depozitare, mai mari decat cele mai multe cutii de bijuterii cu sertare și / sau topuri care a deschis, quilled cutii de blocare, și mult mai mult. Unele elemente au fost special concepute pentru quilling cu suprafețe încastrate. Quilling a fost, de asemenea, combinate sau căsătorit cu alte tehnici, cum ar fi broderie si pictura.

    Ambarcațiunea a trecut prin numeroase transformări și schimbări-a lungul timpului cu ajutorul noilor tehnici, stiluri și materiale. Quilling dimensional creează obiecte 3D.

    Astăzi, quilling este de a vedea o renaștere în popularitate cu quillers (persoane care practică arta de a quilling) de pe fiecare continent și în fiecare plimbare de viață. Nu mai este limitat la "clasele superioare", aceasta este o formă de artă popoare și frumusețea artei este întotdeauna extinde. Ambarcațiunea a devenit din ce în ce mai populare, datorită costului redus al materialului. Acesta este utilizat pentru a decora invitatii de nunta, anunțuri de naștere, felicitări, pagini album, și cutii. Quilling pot fi găsite în galerii de artă din Europa și în Statele Unite și este o artă care este practicat în întreaga lume.


   Materiale necesare:
- fasii de hartie, latimea 3 mm (se folosesc si alte dimensiuni, dar cea de 3 mm este cea mai folosita); daca nu reusesti sa gasesti de cumparat (exista seturi cu diverse nuante intr-un pachet), le poti taia chiar tu din coli A4 de hartie;
- acul special, cu fanta, pentru rulat ,eu folosesc  2 scobitori lipite cu scoci ;
- foarfeca;
- sablon cu gauri de diferite dimensiuni daca doresti sa faci egale diferitele forme;
- placa de pluta ,poate fi inlocuita cu un mousepad sau cu o bucata de carton mai gros, dintr-o cutie de ambalaj;
- ace lungi cu gamalie – pentru a fixa provizoriu pe bucata de pluta, pana la lipire, modelele mai complicate ,de asemenea, poti stopa desfasurarea rulourilor pana la folosirea lor;
-aracet ,indicat este cel care devine transparent cand se usuca si un betisor cu care sa aplici aracetu;
- penseta ,este de ajutor atunci cand trebuie sa lipesti formele quilling – le poti pozitiona mai usor.        
 Forme variate :
      
             

    Primul meu tablou quilling ,m-ai trebuie pusa rama ,cum vi se pare?E pentru prima oara cand lucrez cu aceasta tehnica mi se pare ca e o metoda foarte buna de a face lucruri frumoase.
Zuzy's blog quilling
Zuzy's blog quilling1
Am vazut o postare pe un blog cu papusa facuta prin arta hartiei si am spus sa incerc si eu :).Cam asta mi-a iesit,sper sa va placa ,incerca-ti si voi nu e greu.
Zuzy's blog papusa quilling

Zuzy's blog papusa quilling 1

Zuzy's blog papusa quilling 2

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu