Etichete

luni, 24 februarie 2014

Tipuri de Nail Primer !


Ceea ce cred ca nu stiati este ca Primerul poate fi de 3 feluri : Primer acid., Primer non acid, Primer fără acid (Nail Bonder),care este diferenta dintre ele ,despre asta va vo spune astazi.

Pe scurt Nail Primerul este un lichid tehnic care face aderenţa intre straturile de gel sau de acril la baza construita de unghia naturală.

    Primerul acid este cel mai usor de gasit se prezintă ca un lichid adeseori de culoare gălbuie, cu miros înţepător specific şi care se livrează uneori în sticluţe brune sau opace cu pensulă.
În general variantele de calitate superioară au un miros mai puţin deranjant, în timp ce primer-urile brute miros pur şi simplu a oţet concentrat. Acest lucru se datorează conţinutului de acid, în speţă acid methacrilc, a cărui concentraţie poate varia între 30% şi 90%. Reprezintă soluţia cea mai sigură de a îmbunătăţi
aderenţa, de aceea au fost folosite cu preponderenţă de către tehnicieni încă de la începuturile industriei cosmetice. Conţinutul de acid methacrilc le-a atras uneori şi denumirea de primer acrilic, inducându-se cumva ideea ca acest tip de primer ar fi recomandat doar pentru aplicarea extensiilor construite din acril, lucru care este complet fals, ameliorarea aderenţei producându-se cu aceeaşi eficienţă indiferent dacă se lucrează cu acryl sau cu gel, deoarece primer-ul acţionează doar asupra unghiei naturale. Se usuca la lampa timp de 3-5 minute.

    Primerul non-acid, in ciuda denumirii, acest tip de primer conţine acid, dar nu acid methacrilic, şi într-o concentraţie mult mai redusă. Mirosul înţepător este mult atenuat şi agresivitatea produsului asupra pielii este considerabil diminuată, cu toate că expunerea prelungită şi repetată a pielii la orice produs chimic trebuie evitată pentru a împiedica apariţia alergiilor.Acest tip de primer este recomandat de unii producători de geluri pentru asigurarea compatibilităţii cu produsele lor. Determină îmbunătăţirea aderenţei prin aceleaşi acţiuni chimico-fizice asupra unghiei naturale ca şi primerul acid, respectiv micro-coroziunea şi dehidratarea /degresarea acesteia. De obicei se aplică în două straturi care se lasă să se usuce la aer, timp de câte 5 minute fiecare.

    Primerul fără acid este varianta cea mai nou apărută pe piaţă ca şi cronologie, şi este uneori etichetat ca Nail Bonder. Când este un produs de calitate şi este folosit corespunzător, asigură aproape aceleaşi performanţe de îmbunătăţire a aderenţei ca şi primerul cu acid methacrilic, şi performaţe superioare în comparaţie cu primer-ul non-acid.Nu are miros, sau are un uşor miros aromatic, şi nu are efecte nocive asupra pielii, de aceea acest tip de primer este recomandat pentru utilizare în cazul persoanelor cu piele sensibilă, persoanelor dispuse la alergii, gravide, etc.Şi acest tip de primer este recomandat de unii producători de geluri pentru asigurarea compatibilităţii cu produsele lor şi acest aspect trebuie verificat înainte de utilizare. De obicei la utilizarea unei anumite linii de produse veţi primi din partea producătorului o gamă de produse compatibile, aşadar nu este recomandabilă utilizarea mixtă a diverselor mărci de produse.

     ATENTIE!!! Întotdeauna când se lucrează cu Primer acid trebuie avut în vedere ca acesta este coroziv nu doar pentru unghii ci şi pentru pielea umană, putând cauza alergii sau chiar arsuri! Aşadar trebuie utilizat cu maximă precauţie, atingând cu pensula doar suprafaţa unghiei, evitând ţesutul cutanat adiacent. Întodeauna de îndepărtează excesul de primer de pe pensulă prin presare pe gura sticluţei sau pe un şerveţel, şi se aplică pe 5 unghii odată înainte de a se introduce din nou pensula în lichid! Reţineţi faptul că atunci când se lucrează cu primer acid este valabilă expresia mai puţin este mai bine! 
De obicei uscarea completă a primerul-ui acid are loc în circa 3-5 minute, în funcţie de concentraţie, şi este îndicată de apariţia unui strat albicios la suprafaţa unghiei.
    Aplicarea primerului este recomandabil să se facă ulterior unei pregătiri iniţiale a unghiei naturale prin pilirea delicată a luciului natural cu o pilă de granulaţie fină sau foarte fină (180-240). Îndepărtarea prafului rezultat se efectuează prin ştergere cu tampoane îmbibate în soluţie Cleaner. Unii tehnicieni însă preferă să evite pilirea unghiilor naturale datorită riscului de deteriorare a acestora. În ambele cazuri însă cuticulele trebuie înmuiate şi îndepărtate. Primerul cu acid trebuie în mod special aplicat cu moderaţie, cu pensula doar pe suprafaţa unghiei, evitându-se cât mai mult posibil contactul cu zona cutanată adiacentă. Primer-ul acid şi non acid trebuie să fie lăsate să se usuce complet la aer, până la 5 minute, înainte de continuarea aplicării extensiilor. În cazul folosirii de primer non acid este necesară aplicarea a două straturi. În cazul operaţiilor de întreţinere, straturile vechi de acryl sau de gel trebuie să fie complet înlăturate de pe unghii înainte de aplicarea primerului acid/non-acid, pentru a se preveni îngălbenirea. După aplicarea primer-ului se va evita cu desăvârşire atingerea unghiilor sau intrarea acestora în contact cu alte substanţe în afară de primul strat de acryl sau de gel! O eroare frecventă făcută de către tehnicienii începători este să şteargă unghiile cu soluţie Cleaner după aplicarea Primer-ului, lucru care anulează practic o bună parte din efectul acestuia!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu